Stretchten

PREDATOR-INKHow To: Plugs of tunnels plaatsen direct na het stretchen - Piercing Blog

STRETCHEN

Het stretchen van je oor piercing voor tunnels en plugs is erg populair. Zodra de piercing goed genezen is kun je zelf het gat stretchen tot een door jou gewenste grootte. In dit artikel leggen we je uit hoe je gemakkelijk zelf kunt stretchen.

Het is belangrijk dat je het stretchen geleidelijk doet en hierbij geen maten overslaat!!!. Wanneer je het stretchen met beleid doet dan hoeft dit geen pijn te doen. Indien je wat onzeker bent over het stretchen en bijvoorbeeld niet zeker weet of je piercing reeds genoeg genezen is, vraag dan altijd je piercer om advies. Een professionele piercer kan eventueel het stretchen ook voor je doen zodat je zeker weet dat het goed gaat.

Stap 1 – De voorbereiding

Neem eerst een lekker lange warme douche. Spoel je oren intensief met warm water. Dankzij het warme water worden je oren flexibel en zacht wat het stretchen bevorderd. Reinig de stretcher die je gaat gebruiken van te voren goed en smeer deze daarna ruim in met de  meegeleverde vaseline.

Stap 2 – Het stretchen

Masseer je eerst nog even goed met je handen. Maak wrijvende bewegingen zodat het oor echt lekker warm wordt. Masseer tot slot nog wat vaseline op je oorlel. Zodra je oorlel lekker warm is breng je de met vaseline ingesmeerde taper voorzichtig in. Druk niet te hard, maar laat het dunne gedeelte van de taper langzaam door de oorlel glijden zonder dat dit pijn doet. Als het goed zal je in een soepele beweging de taper in zijn geheel door je oorlel kunnen drukken. De huid kan na het stretchen iets gevoelig aanvoelen. Je kunt nu de plug of tunnel indoen.

Stap 3 – Het genezen

Nu je oorlel is opgerekt dient het te genezen. Zorg ervoor dat je piercing sieraden schoon zijn en gebruik de vaseline om je oorlel mee te verzorgen. Regelmatig je oorlel insmeren kalmeert de huid en bevorderd het genezingsproces. Blijf in geen geval de taper of stretching tool dragen als sieraad, maar zorg dat je een passende tunnel of plug draagt van een metaal zoals titanium, chirurgisch staal of een ander metaal. Na 2-3 weken is de huid voldoende genezen om sieraden van organische materialen te dragen.

Indien je graag verder wil gaan met het oprekken van je piercing is het belangrijk dat je hier de tijd voor neemt. Zorg ervoor dat je oorlellen tussendoor goed verzorgt worden met de vaseline en bij gevoeligheid met water en zeezout, en stimuleer de doorbloeding door ze regelmatig zachtjes te masseren. Zodra de piercing weer volledig genezen is van de vorige stretchpoging kun je verder gaan naar de volgende maat. Het genezen duurt ongeveer 4-6 weken na de vorige stretch handeling. Wees niet te snel met het oprekken van je oorlel. Dit kan namelijk littekens veroorzaken wat er niet mooi uitziet en daarnaast het verder oprekken moeilijker en pijnlijker maakt.

Heel veel stretch plezier!

Team Predator- Ink